معرفی وبلاگ
ورود شما کاربران عزیز را به جمع گرم بندری های خونگرم و مهمان نواز خیر مقدم عرض می نمایم. امیدوارم لحظات خوبی رادر اینجا سپری کنید و از تمامی امکانات بی نظیر وب ما نهایت استفاده را ببرید. خواهشمندیم نقطه نظرات خود را برای هر چه بهتر شدن این وب به گوشمان برسانید. منتظر حظور پررنگ و گرم شما در میان خانواده ی بزرگ هرمزگان نشینان خلیج همیشه فارس هستیم.
صفحه ها
دسته
لينك دوستان
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 84403
تعداد نوشته ها : 67
تعداد نظرات : 3

Rss
طراح قالب
GraphistThem263

دسته ها : بندرعباس
پنج شنبه بیست و چهارم 1 1391 11:11 صبح

اين حمام تنها حمام باقيمانده قديمي شهر بندرعباس است و احداث آن دراواخر قرن سيزدهم هجري قمري صورت گرفته است .در حال حاضر به عنوان موزه مردم شناسي استان هرمزگان مورد بهره برداري مي باشد .

 

پيشينيه تاريخي حمام گله داري :

در حاشيه خليج فارس و در بلوار ساحلي شهر بر روي بستري رُسي كه قابليت نفوذپذيري آن به دليل اشباع شدن از آب دريا بسيار زياد است ، يكي از حمام هاي قديمي به جا مانده شهر بندرعباس بنا شده است .

قدمت اين حمام به دوره قاجاريه مي رسد و تاريخ احداث اواخر قرن 13 ه . ق است . حمام وقفي متعلق به مسجد گله داري و واقف آن تجارتخانه حاج شيخ احمد گله داري است .حمام گله داري دو دوره مرمت را در سي سال گذشته پشت سر گذاشته است .

در گذشته مردم از آن به عنوان حمام عمومي استفاده مي كردند .

 

مصالح بكار رفته :از آنجا كه اين ناحيه داراي رطوبت بالايي است در اين بنا بيشتر از سنگ هاي دريايي  - اسفنجي و ساروج محلي وگچ  دستكوب استفاده شده است . لازم به ذكراست كه سنگهاي اسفنجي كه داراي قابليت جذب رطوبت بالايي هستند از درياي همجوار تهيه مي شده اند . تنها عامل تخريب طبيعي بنا رطوبت بسيار بالاي منطقه است و مصالح بكار رفته در كف حمام آجر فرش است .

فضاي معماري :حمام گله داري مانند ساير حمام هاي ديگر نواحي كوير مركزي داراي فضاهاي بينه ، سر بينه ، گرمخانه و خزينه است . بنا داراي پنج گنبد بزرگ و كوچك است .

در ورودي حمام گله داري راهرو هشتي كوچك قرار دارد تا دما و رطوبت ، فضاي داخلي تنظيم شود .

حمام گله داري

بينه : فضاي بينه به شكل هشت گوش ساخته شده ودر اطراف آن چهار صفه يا سكوي نشيمن و رختكن ديده مي شود . وسط سالن بينه حوضچه هشت ضلعي كوچك قرار دارد . فضاي اين قسمت بايد سرد و خشك بوده زيرا فضاي ورودي در ارتباط مستقيم با فضاي خارح قرار مي گرفت .

مياندر : ارتباط بين بينه وگرمخانه ازطريق مياندر صورت مي گيرد و فضاي درون آن سرد و مرطوب است .

سربينه : سربينه فضاي شست شو است و دو صفه يا سكوي نشيمن دارد و بخار اندرون به آن مي رسد . سربينه به خزينه متصل مي شود كه فضايي گرم وخشك دارد . خزينه : محل گرم شدن آب مورد استفاده حمام است و آب گرم از اين طريق تامين مي شود . در خزينه كانال هايي از سنگ و ساروج براي انتقال آبگرم به كليه فضاها در نظر گرفته شده است .

سيستم گرمادهي و آبرساني :سيستم گرمادهي حمام شامل  انبار سوخت ، آتشدان ، ديگ ، دودكشها و گودال جمع آوري خاكستراست .  فضاي گرم كننده حمام كه به علت نگهداري گرما در عمق زمين قرار گرفته است ، آب مصرفي حمام از چاهي به عمق ده متر كه هنوز پابرجاست ، تامين شده است . در دوره اي هم كه از آب بركه براي حمام استفاده مي شده اين عمل با استفاده از نيروي كمكي گاو كه در مسير" گاورو "دائم در حركت بوده و آب را از چاه به انبار ذخيره آب مي ريخته صورت مي گرفته است.

روشنايي :در وسط سقف حمام روزنه هايي به عنوان نورگير در هر يك از فضاها وجود دارد كه  عمل نورگيري و تهويه در حمام توسط همين روزنه ها صورت مي گرفت ، بدين ترتيب كه با بازو بسته كرودن در فصولي ازسال دما و رطوبت داخل حمام را تنظيم مي نمودند .

 

منبع:روزنامه دريا

دسته ها : بندرعباس
سه شنبه ششم 10 1390 6:14 بعد از ظهر

كوه گنو كوه گنو با 2347 متر ارتفاع در 29كيلومتري شمال غربي بندرعباس غربي بين دهستانهاي فين ، سياهو و ايسين واقع شده‌است . اين كوه در مقايسه با آب و هواي گرم بندرعباس ، آب و هوايي نسبتاً معتدل دارد و به همين مناسبت نيز از اهميت زيست محيطي و تفريحگاهي برخوردار است.

مي دانيد چرا در بندر عباس هوا خيلي شرجي است ؟ به علت وجود كوه گنو ! . ارتفاعات كوه گنو در فاصله حدودا بيست كيلومتري بندر شروع شده و سر به فلك مي كشد .... و همين ارتفاع زياد كوه باعث شده كه رطوبتي كه از بخار آب دريا ايجاد مي شود بالاي سر بندر عباس محبوس بماند و هوا را شرجي نمايد.

ارتفاع زياد كوه گنو باعث مي شود هنگام بالا رفتن با هواي نسبتا سردي در زمستان و هواي مطبوعي در تابستان در ارتفاعات اين كوه مواجه شويم .... البته تا بالاي اين ارتفاعات جاده آسفالت وجود دارد ولي باشيب تند و پيچ خم بسيار .... اين منطقه كلا توسط حفاظت محيط زيست محفاظت مي شود و جزو زيستگاه هاي نادر طبيعي توسط يونسكو به ثبت رسيده و بودجه خاصي براي حفاظت از آن در نظر گرفته شده است ... گونه هاي گياهي نادري در اين منطقه وجود دارد كه در دنيا بي نظير است.

گردشگاه گنو بندرعباس

در فضاي باز ارتفاعات تفريحگاهاي زيبايي ساخته اند كه با آلاچيق هاي چوبي و سايه بان ها محيط خوبي را براي استراحت فراهم شده است ... بر ديوار يك آلاچيق تابلوي كوچكي ديدم كه بر روي آن اين جمله زيبا از ارد بزرگ نوشته شده است : گام نهادن بر نوك كوه وجود ، بسيار سخت تر از هر كار ديگريست.

 

اطلاعات دقيق تر در مورد گردشگاه گنو:

كوهستان گنو يكي از جالبترين نمونه هاي معرف رشته كوههاي زاگرس بشمار مي آيد. اين كوهستان در جنوب شرقي رشته زاگرس واقع شده است. كوه گنو پس از كوههاي هماگ 3267 متر، كوه سيرو  2972 متر، كوه شب 2731 متر، كوه نيان 2642 متر، كوه باز 2437 متر، ششمين كوه مرتفع استان هرمزگان مي باشد. گنو از نظر مكاني در شمال غربي شهر بندرعباس قرار گرفته است و جاده اصلي بندرعباس به سيرجان از شرق و جاده بندرعباس به بندر لنگه از جنوب آن مي گذرد.

كوهستان گنو با ابعادي معادل 34 كيلومتر طول و 5 تا 15 كيلومتر عرض، مساحتي بالغ بر 350 كيلومتر مربع را در بر مي گيرد.

 

كانونهاي زيستي پيرامون و داخل منطقه حفاظت شده گنو:

• دامنه جنوبي : روستاهاي ايسين، هرمودرايسين، پاتل ايسين، دربهو، درگير، تازيان بالا، تازيان پايين بنوبند پاسنگ، پاتل بنوبند، پس ريغ، بنوبند، پشته مولا ، پاكم، در سوزنگ، چاهنو، مغ كمال، درمغ، قلات بالا، قلات پايين، كنارو، لاور ميشو، چاهو ...                                                                                                                                                                           

• دامنه غربي : روستاهاي تيكوه، سلكوه

• دامنه شرقي : روستاهاي تهلو، دزك ، گنو (آبگرم)، انارون

• دامنه شمالي : روستاهاي فين ، سياهو ، سرزه ، رضوان ، تنگ باغ ، كهنوج ، گشتكاران ، پشتنگ ، بندرآگاه  جونگان ، گرد گنو ، كلمو ، هومرغ ، هرمودرگنو                                                                           

گردشگاه گنو بندرعباس

 پوشش گياهي و رستنيها :

فلور كوه گنو متجاوز از 360 گونه از گياهان آوندي كه معدودي از آنها سرخس ها و بازدانگان  و قسمت عمده آنراگياهان گلدار تشكيل مي دهند. همانگونه كه معمول مناطق خشك و بياباني است دو گروه بوته هاي چوبي و درختچه ها و گياهان كوتاه عمر يكساله از بيشترين تنوع برخوردارند. بعلت موقعيت بينابيني كوه گنو در بين دو پهنه اصلي ( رويشي صحار سندي و ايرانو توراني ) و بدليل تغييرات ارتفاعي سريع از سطح دريا كه بيش از 2300 متر مي رسد و ايجاد ميكروكليماهاي متفاوت در جهات جغرافيايي دره ها و شيب ها، اين منطقه از نظر جغرافياي گياهي ، با ويژگيها و تنوع چشمگيري مواجه شده است.

گردشگاه گنو بندرعباس

رستنيهاي گنو : پرسياوش ، سرخس معطر، گون گاوي ، زيره ، آويشن  بومادران ، پونه، استبرق ، اورس ،كنار، مسواك ، پرخ ، آكاسيا ، ناترك ، بنه ، بادام كوهي ، رزوك و…

گياهان انحصاري ايران كه در گنو يافت مي شوند : بادام وندلبو ، پامچال صخره اي ، مهرخوش...

 چشمه‌هاي آب گنو :

آبگرم گنو-انارون- تنگ باغ- كهنوج- پشتنگ- چاهو- هوبير- پشت بنگرو- رمر- سرچربه- پركوه- مردو- تنگ سياه- هو تلخ- خرگو- سلكوه 

منبع: تبيان

دسته ها : بندرعباس
سه شنبه ششم 10 1390 6:11 بعد از ظهر

بندرعباس به دليل موقعيت خاص تجاري و توريستي خود داراي هتل‌هاي بزرگي نظير هتل هرمز، هما، خليج فارس و آتيلار است. هتل‌هاي بندرعباس عبارتند از: هتل بين‌المللي هرمز، هما(۵ ستاره)، خليج فارس (۵ ستاره)، آپارتمان آتيلار ۱ (۴ ستاره)، آپارتمان آتيلار ۲، آپارتمان قدس، گوهرشاد، گنو، گلشهر، سعدي، حمزه، نقش جهان، دريا، كوثر، بو علي سينا، هتل امين

دسته ها : بندرعباس
چهارشنبه سیزدهم 7 1390 2:30 بعد از ظهر

اين منطقه از دامنه تا قله كوه مشتمل بر انواع درختان گرمسيري ، استيپ كوهپايه هاي و گونه هاي گياهي نواحي سردسيري است . اغلب دره هاي آن پوشيده از درختان و درخچه ها است . دشتها با ارتفاعات مياني آن عرصه گونه هايي چون آكاسيا، كنار، كهور و استبرق است و از ارتفاعات مياني تا قله كوهها جايگاه درختاني چون بنه و بادام مي باشد. اين منطقه داراي تنوع قابل توجهي از حيات وحش دشتزي و كوهزي است . جبير، قوچ ، ميش ، بز، پازن ، گرگ و كفتار از پستانداران مهم آن به شمار مي روند و كركس ، دال سياه ، هما ، قرقي ، تيهو ، كبك و جيرفتي از پرندگان قابل ذكر منطقه هستند.

دسته ها : بندرعباس
سه شنبه دوازدهم 7 1390 11:59 بعد از ظهر

اين منطقه نام خود را از كوه گنو گرفته است كه در داخل منطقه واقع شده است و بعد از كوه فارغان دومين كوه بلند شهرستان بندرعباس است . منطقه حفاظت شده گنو در شمال غربي و در فاصله 30 كيلومتري شهر بندرعباس قرار گرفته و جاده اصلي بندرعباس به سيرجان طول 35 كيلومتر انجام مي گيرد. مسير دسترسي به قله كوه گنو از راه مالرو كوهستاني دزك به بندر آگاه مي باشد كه البته يالهاي غربي داراي شيب ملايمتري هستند و امكان دسترسي پياده به قله كوه را فراهم مي سازند.اين منطقه از نظر منابع كمبودي ندارد. به ويژه چشمه هاي موجود در منطقه اغلب در تمام فصول قادرند آب مورد نياز حيات وحش را تامين كنند.يكي از مهمترين منابع آبي اين منطقه چشمه هاي آب گرم گنو مي باشد كه از نظر خواص دارويي كانونهاي شناخته شده اي هستند و از ديرباز مورد استفاده اهالي و مسافرين قرار گرفته اند.

دسته ها : بندرعباس
سه شنبه دوازدهم 7 1390 11:56 بعد از ظهر

راه آهن از ديگر محورهاي ارتباطي كه از نظر حجم مسافر و حمل و نقل كالا به كليه نقاط ايران درصد بالايي را به خود اختصاص داده‌است. از شهر بندرعباس روزانه دو قطار مسافري به مقصد تهران حركت مي‌كند. يك قطار ديگر با نام قطار غزال نيز يك روز در ميان مسير بندرعباس – تهران و بلعكس را طي مي‌كند. از ايستگاه مسافري راه آهن بندرعباس يك قطار به مقصد اصفهان و قطار ديگري به مقصد مشهد نيز مسافرين را جابجا مي‌كند.

دسته ها : بندرعباس
يکشنبه دهم 7 1390 4:27 بعد از ظهر

بندرعباس داراي دو پايانه مسافربري است كه اولين پايانه در محله نخل ناخدا و پايانه دوم كه پروژه آن از سال قبل آغاز شده بود در ابتداي شهرك مسكوني كاركنان  شركت راه آهن بندرعباس قرار دارد.

دسته ها : بندرعباس
يکشنبه دهم 7 1390 4:23 بعد از ظهر

شهر بندرعباس داراي يك فرودگاه بين‌المللي است. اين فرودگاه يكي از ۶ فرودگاه بين‌المللي ايران است. فرودگاه بين‌المللي بندرعباس به علت منطقه‌اي كه در آن حاضر است عضو IATA نيز بوده و پروازهاي زيادي را در خود مي‌بيند. پروازهاي بين‌المللي اين فرودگاه به كشورهاي حوزهٔ خليج فارس، پاكستان و هند انجام مي‌شود.

روزانه ۴۰ تا ۷۰ پرواز در اين فرودگاه انجام مي‌شود، پروازهاي خارجي فرودگاه بندرعباس به مقاصد كرالا (كوچين)، كراچي، دوبي، دوحه، بغداد، دمشق، مدينه و جده صورت مي‌گيرد و پروازهاي داخلي نيز در مسيرهاي بندرعباس به تهران، كيش، ابو موسي، چابهار، اصفهان، يزد، شيراز، رشت، مشهد، اهواز، كرمانشاه، ساري، تبريز و خارك انجام مي‌شود.

يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي اين فرودگاه بدون سانحه بودن آن است.

نخستين فرودگاه بندرعباس در سال‌هاي ۱۳۲۹ تا ۱۳۴۶ در محلي به نام بند گناران در ۲۵ كيلومتري جاده فعلي بندرعباس سيرجان (منطقه بابا غلام) قرار داشت كه از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۴۹ فرودگاه بندر عباس به جاي ديگري انتقال يافت و كار ساخت فرودگاه جديد (فرودگاه فعلي) همزمان آغاز شد. در سال ۱۳۴۹ ساخت باند اين فرودگاه به اتمام رسيد و ساختمان ترمينال آن در شرايط نيمه تمام مورد بهره‌برداري قرار گرفت كه يك سال بعد با تكميل ساختمان پايانه و نصب كامل دستگاه‌هاي كمك ناوبري اين فرودگاه بين المللي طور وسيعي افتتاح شد.

دسته ها : بندرعباس
يکشنبه دهم 7 1390 4:19 بعد از ظهر

بندرعباس در زمينه فعاليت واحدهاي آموزشي علمي و تخصصي داراي امكانات و قابليت‌هاي درخور توجهي مي‌باشد. دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان، دانشگاه هرمزگان، دانشگاه پيام نور (كه علاوه بر بندرعباس در بستك، ميناب و بندرلنگه نيز شعبه دارد)، دانشگاه آزاد اسلامي (كه در بندر لنگه، قشم، بستك، ميناب، رودان و هرمز نيز شعبه دارد)، دانشگاه مهندسي كشتي‌سازي و صنايع دريايي دانشگاه امير كبير، آموزشكده‌هاي فني شهيد كراني بندرعباس و فني و حرفه‌اي فاطميه بندرعباس، مركز تربيت معلم شهيد باهنر، مركز تربيت معلم فاطمه‌الزهرا، مركز تربيت معلم حضرت زينب و مركز آموزش ضمن خدمت شهيد بهشتي بندرعباس از مراكز آموزشي بندرعباس مي‌باشند.

بانك ژن زيست محيطي جنوب ايران نيز در بندر عباس واقع شده‌است

دسته ها : بندرعباس
يکشنبه دهم 7 1390 4:18 بعد از ظهر

مجتمع تجاري زيتون به عنوان اولين مركز تجاري مدرن و پس از آن مجتمع‌هاي نيلي، ستاره جنوب، سيتي سنتر، ستاره شهر، سرو، رويال و كارگزاري (شامل واحدهاي تجاري، مسكوني، تفريحي، شهربازي كودكان و سينما) دركنار بازارهاي سنتي مثل بازار اوزي‌ها، بازار لاري‌ها، بازار شهرداري و بازار روز فعال هستند. مراكز تجاري نور صدف،  مرواريد و زيتون ۲ نيز در دست ساخت مي‌باشند.كه مجتمع نجاري مسكوني ملكه آسمانها واقع در حدفاصل سه راه دلگشا و ميدان شهدا بندرعباس ابتداي سال امسال به بهره برداري رسيد./

دسته ها : بندرعباس
يکشنبه دهم 7 1390 4:15 بعد از ظهر
  • عمارت كلاه فرنگي، اين ساختمان توسط هلندي‌ها در سال ۱۱۱۰ هجري قمري ساخته شده و قلعه‌اي با ۱۶ برج و ۳ دروازه بوده كه به عنوان اداره گمرك استفاده مي‌شده‌است.
  • حمام گله‌داري، اين حمام از پنج گنبد بزرگ و كوچك ساخته شده و به حمام شاه عباس نيز معروف است.حمام و مسجدگله داري ازجمله قديمي ترين بناهاي بندر عباس و جز اثار تاريخي شهر محسوب ميشوند كه با فاصله كم از هم در محله اوزي‌ها واقع شده‌اند.. ديرينگي اين ابنيه به دوره قاجاري مي‌رسد. و در سال ۱۳۳۰ به همت حاج احمد گله داري مرمت شده‌است.(فهيمه عشوريون)
  • معبد هندوها، كه در بندرعباس به بُت گورُ معروف است در سال ۱۳۱۰ توسط هندوهاي ساكن بندرعباس به سبك معماري هندي و توسط معماران هلندي بنا شده و در حال حاضر به عنوان موزه تاريخي استفاده مي‌شود. اين معبد در مركز شهر و در خيابان امام خميني واقع شده‌است.خوري به نام «گور سوزون» نيز در بندر عباس وجود دارد كه گويا هندوهاي ساكن شهر مردگان خود را در كنار آن مي‌سوزاندن و احتمالا بنا به سنت هندوها خاكستر آنها را به اين خور مي‌ريختند.[نيازمند منبع] امروزه بخشي از فاضلاب شهر از اين راه به خليج فارس مي‌ريزد.
  • مسجد ناصري (بندر عباس) كه در سال ۱۳۰۴ هجري قمري ساخته شده‌است. اين مسجد در سال ۱۳۸۶ بازسازي شده‌است.
  • مسجد صحراباغي اين مسجد در سال ۱۳۱۰ هجري قمري بنا شده‌است.
  • مسجد گله‌داري تاريخ ساخت آن مربوط به ۱۲۹۶ هجري قمري مي‌باشد.
  • مسجد جامع دلگشا در سال ۱۱۷۵ هجري قمري بنا شده‌است. در خيابان مسجد جامع بندرعباس واقع در بلوار طالقاني قرار دارد و يادگار سده‌هاي ۱۲ و ۱۳ ه.ق به‌شمار مي‌آيد. بخش قديمي شبستان داراي ستونهاي متعدد با سر ستونهاي گچبري شبيه گله‌داري و مسجد دژگان است. شبستان اين مسجد داراي يك بخش افزوده نيز مي‌باشد.
  • امامزاده سيد مظفر (بندر عباس)، اين آرامگاه از زيارتگاه‌هاي عمده استان محسوب مي‌شود و در بلوار امام خميني واقع است.
  • مجموعه بركه‌هاي باران، اين مجموعه شامل شش بركه يا آب انبار مربوط به دوران صفويه‌است و در گذشته از منابع ذخيره آب شيرين در بندر عباس بوده و هر بركه داراي چهار دهانه اصلي براي برداشت آب مي‌باشد.اين بركه‌ها در فضاي مشجر وسيعي در محله استمبيك در خيابان ۲۲ بهمن در پشت موزه خليج فارس قرار دارد.(فهيمه عشوريون)
  • پل لاتيدان، در مسير كاروان لار – بندرعباس در جهت گسترش امور بازرگاني احداث شد. اين پل در ۵۰ كيلومتري غرب بندرعباس واقع شده و مربوط به دوره صفوي مي‌باشد.
  • محله باستاني سورو كه در غرب بندرعباس قرار دارد و به دوران ساسانيان بر مي‌گردد،
  • دسته ها : بندرعباس
    يکشنبه دهم 7 1390 4:13 بعد از ظهر

    بندر شهيد رجايي و بندر شهيد باهنر به دليل موقعيت مناسب جغرافيايي، به عنوان نقطه اتكاي بندرعباس در جهت جابه‌جايي كالا و سرمايه در اشكال مختلف، نتايج اقتصادي به سزايي براي استان هرمزگان به همراه داشته و بندرعباس را به منطقه ويژه اقتصادي معادن، فلزات، كشتي‌سازي و صادرات و واردات كالا تبديل كرده‌است.

    دسته ها : بندرعباس
    يکشنبه دهم 7 1390 4:11 بعد از ظهر

    بوميان بندرعباس به گويش بندري از زبان فارسي صحبت مي‌كنند. بندري يكي از گويشهاي زبان فارسي است كه ويژگي‌هاي فارسي كهن را حفظ كرده‌است. از سوي ديگر به خاطر روابط بازرگاني شماري از وام‌واژه‌هاي اروپايي (نمونه:tawāl، از واژه towel انگليسي به معني حوله) و عربي نيز در آن ديده مي‌شود

    دسته ها : بندرعباس
    يکشنبه دهم 7 1390 4:5 بعد از ظهر

    در سال ۱۶۲۲ ميلادي شاه عباس توانست با كمك انگليسي‌ها و توانمندي سردار ايراني امام قلي خان دست پرتغالي‌ها را از اين بندر كوتاه كند. به افتخار اين پيروزي بندر گمبرون به بندر عباس تغيير نام داد. در تقسيمات فعلي كشوري شهر بندرعباس مركز استان هرمزگان و يكي از مهم‌ترين مراكز راهبردي و بازرگاني ايران در جوار خليج فارس و درياي عمان مي‌باشد.

    دسته ها : بندرعباس
    يکشنبه دهم 7 1390 3:59 بعد از ظهر
    X